ciąg
Kuba152: Ciąg an określony jest następująco: a1 = 8 ,
an+1 − an n + 1 = 8n+1 dla n ≥ 1.
Obliczyć a2008
9 lut 22:40
lola456: Zapisz ten ciąg jakoś uczciwie...
9 lut 22:55
Kuba152: an+1 − an
______________ = 8n + 1
n + 1
9 lut 23:04
Blee:
miało być:
| an+1 − an | |
| = 8 n+1  |
| n+1 | |
9 lut 23:07
Kuba152: tak!
9 lut 23:08
Blee:
wyznacz wzór jawny ciągu i oblicz a2008
9 lut 23:13
Kuba152: Liczę i liczę lecz coś mi nie wychodzi...
Mógłbyś rozpisać co dokładnie mam dalej robić ?
9 lut 23:54
Blee:
to pokaż JAK liczysz
9 lut 23:56