Punkt materialny porusza sie ruchem prostoliniowym........
grotek: Punkt materialny porusza sie ruchem prostoliniowym z predkoscia chwilowa v(t)=(t+1)√t
wyrazona w km/h. Obliczyc srednia predkosc punktu w czasie pierwszych dwoch godzin ruchu oraz
doroge pokonana przez punkt w czasie drugiej godziny.
Kompletnie nie mam pojecia jak to zrobic
9 lut 21:31
Leszek: S= ∫ v dt = ∫ (t +1)√t dt = .......
S(2)=......
vsr = S(2)/2 = .....
9 lut 21:34
: i dalej całka oznaczona..
ΔS2 = ∫12 vdt =..
11 lut 20:58