matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby 5 1 a 125 podanej kolejności tworzą ciąg arytmetyczny
artur:
liczby 5, 1+a, 125 podanej kolejności tworzą ciąg arytmetyczny. oblicz a
9 lut 21:17
Szkolniak:
2+2a=130 ⇔ 2a=128 ⇔a=64
9 lut 21:20