Potęga o podstawie 5
Martyna: Jeżeli liczbę 53*Г5÷516*(1\5)−15 przedstawimy w postaci potęgi o podstawie 5,to wykładnik
tej potęgi będzie równy:
A.1,5
B.2,5
C.3,5
D.4,5
9 lut 19:15
lola456: ta 6 jest w mianowniku, liczniku czy gdzie?
9 lut 23:01
a@b:
Myślę ,że zapis jest taki:
| | 53*51/2 | | 53,5 | |
= |
| *515= |
| =52,5 |
| | 516 | | 51 | |
odp: B)
9 lut 23:22
Blee:
a@b ... podziwiam Cię, że z Г udało Ci się odczytać
√
9 lut 23:24
a@b:
9 lut 23:25
a@b:
Tak naprawdę , to wywnioskowałam z ( połówek) 0,5 w odpowiedziach
9 lut 23:27