matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole czworokąta
olo:
oblicz pole czworokąta DECF mając podane pola trójkatów jak na rysunku.
8 lut 23:16
jc:
Podziel x odcinkiem CD. Po lewej niech będzie x
1
, po prawej x
2
. Mamy x
1
+x
2
=x
3+x
x
2
=
4+2
2
2+x
x
1
=
4+2
3
x= ...
8 lut 23:32