Udowodnij podzielność potęg
Zoskia: Udowodnij, że 7530 jest dzielnikiem 4030 * 1515
7 lut 16:31
ABC:
ciężko udowodnić fałsz
| 4030*1515 | | 830*530*1515 | | 830 | |
| = |
| = |
| |
| 7530 | | 1530*530 | | 1515 | |
7 lut 16:44
Maciess: Rózłóz na czynniki i zobaczysz że to nieprawda
7 lut 16:46
Miriam: Jak udowodnić czy jest to prawda czy fałsz? 345/515 = C gdzie C należy do liczb
całkowitych
7 lut 17:57
Leszek: ........= (3/5)15*330
7 lut 18:01
Szkolniak: | 345 | | 315*330 | | 3 | |
| = |
| =( |
| )15*330= |
| 515 | | 515 | | 5 | |
7 lut 18:05