matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje cyklometryczne
trololo:
arc cos (3−x)/10 = 0 Proszę o wyjaśnienie jak robić przykłady tego typu
6 lut 22:01
xyz:
arccos(x) = α ⇔ cos(α) = x nie wiem co tam masz z tym przez 10? ale no tak to wyglada?:
3−x
arccos(
) = 0
10
jezeli tak no to
3−x
cos(0) =
10
3−x
czyli
= 1
10
x = ...
6 lut 23:47