matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układ równań
o rany julek:
W poniższym układzie równań porachować y,jeśli wiadomo ponadto że:
127
−101
25*
+76*
=−51
13
26
127
−101
76*
+230*
=−151
13
26
______________________________ 25x+51y+76z=101 51x+103y+151z=208 76x+153y+230z=304
6 lut 01:47
Andriej Zet:
? ?
6 lut 01:49
Wiem:
Po prostu widzisz:
127
−101
127
−101
(103+51*
+153*
)y=208+101*
+304*
13
26
13
26
y=2
6 lut 01:54