matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tożsamość
saas:
tgxsinx+1=sinx+tgx tożsamość
24 lut 15:41
M:
27 kwi 12:27
SAIzou:
Nie jest to tożsamość, dla x=0 mam L = tg0*sin0+1 = 0*0+1 P = sin0+tg0 = 0+0=0 L≠P
27 kwi 13:24