ciągi
Paula: oblicz: 4a2 − 6b4
a) an = log4n , bn = log5 (2n − 3)
b) an = (−1)n2−1 , bn =(√2)n−6
24 lut 15:31
kaś: log
5 (2*4−3)=1
czyli 2−6 = −2
a
2 =−1
czyli
−4 − 3=−7
24 lut 16:07
Paula: w przykładzie a) wg odpowiedzi powinno wyjść −4
a w przykładzie b) −7
24 lut 16:17
Godzio:
kaś zrobiła wszystko dobrze tylko
2−6 =
−4
Z drugiej strony
Paula mogłaś sama to poprawić, albo poszukać błędu
24 lut 16:21
kaś: przepraszam oczywiście −4
24 lut 16:27
Paula: racja
moglibyście to bardziej rozpisać?
bo tak za bardzo to nie wiem co z czego sie bierze a chce to zrozumieć

dziękuje za wyrozumiałość
24 lut 18:07
Godzio: jak liczysz an = log4n a masz obliczyć a2 to zamiast "n" wszędzie podstawiasz "2"
24 lut 18:08
Paula: ok rozumiem dzięki bardzo!
24 lut 18:27
Gg b:
20 lis 10:05