3√3 | |
√2+√3+√5 |
3√3[(√2+√3)−√5] | 3(√2+√3−√5) | 3 | |||
= | = | (2+√6−√10) | |||
5+2√6−5 | 2√2 | 4 |
3 √3*( √2 + √3 − √5) | |
= | |
( √2 + √3 + √5)*(√2 + √3 − √5) |
6+3√6−3√10 | ||
to jest odpowiedz z podrecznika | wynika jaki udało mi się uzyskac to | |
4 |
36+18√6−18√10 | ||
12 |
6+3√3−3√10 | 3(2+√6−√10) | 3 | |||
= | = | (2+√6−√10) | |||
4 | 4 | 4 |
3√3 | √3 | ||
* | = | ||
(√2+√3)+√5 | √3 |
9 | (√6+3)−√15 | |||
= | * | = | ||
√6+3+√15 | (√6+3)−√15 |
9*(√6+3−√15) | ||
= | = | |
(√6+3)2−15 |
9*(√6+3−√15) | ||
= | = | |
6+6√6+9−15 |
9*(√6+3−√15) | √6 | |||
= | * | = | ||
6√6 | √6 |
9*(6+3√6−√90) | ||
= | = | |
36 |
3√6−3√10+6 | ||
= | ||
4 |
3√3 | (√2+√3−√5 | ||
* | = | ||
(√2+√3)+√5 | (√2+√3−√5 |
3√3*((√2+√3−√5) | ||
= | = | |
(√2+√3)2−5 |
3√6+9−3√15 | ||
= | = | |
2+2√6−2 |
3√6−3√15+9 | √6 | |||
= | * | = | ||
2√6 | √6 |
3√6−3√10+6 | ||
= | ||
4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |