Witam, potrzebuję odpowiedzi na to zadanie, z góry dziękuję !
pi09:
Na mapie zasadniczej w skali 1:1000 widać zaprojektowany basen o długości na planie 2,5 cm i
szerokości 1 cm. Zgodnie z projektem basen ten ma mieć głębokość 1,5 m przy jednej krawędzi i
3 m przy krawędzi drugiej, przy której planuje się zainstalować słupki startowe. Wiedząc, że
dno basenu będzie wyłożone specjalnymi płytkami, oblicz jaka będzie to powierzchnia w
rzeczywistości. Wynik podaj w m2
4 lut 18:58
janek191:

a = 1000*2,5 cm = 2 500 cm = 25 m
b = 1000* 1 cm = 100 cm = 10 m
c = 1, 5 m
d = 3 m
l
2 = a
2 +( d − c)
2
P = l*b
Dokończ
4 lut 19:14
janek191:
Oczywiście miało być
b = 1000* 1 cm = 1000 cm = 10 m
4 lut 19:16
pi09: Dziękuję bardzo
4 lut 19:44