| π | ||
5x = | + 2kπ | |
| 2 |
| π | kπ | |||
x = | + | |||
| 10 | 5 |
| π | ||
x = | + 2kπ | |
| 2 |
| π | 2 | |||
x = | + | kπ | ||
| 10 | 5 |
| 1 | 1 | |||
kandydaci na pierwiastki: ±1,± | ,± | |||
| 2 | 4 |
| 1 | ||
W( | ) = 0 | |
| 4 |
| 1 | ||
(4x3−5x2−7x+2) : (x− | ) = 4x2 − 4x −8 = 4(x2−x −2) 4(x2 −2x + x − 2) = 4(x−2)(x+1) | |
| 4 |
| 1 | ||
4x3 − 5x2 − 7x + 2=4(x−2)(x+1)(x− | ) = 0 | |
| 4 |
| 1 | ||
k = 2 ∉<−1,1> v k = −1 v k = | ||
| 4 |
| 1 | ||
sin25x = | ||
| 4 |
| 1 | 1 | |||
sin5x = | v sin5x = − | |||
| 2 | 2 |
| π | π | π | π | |||||
5x = | +2kπ v 5x = π− | +2kπ v 5x = − | +2kπ v 5x = π + | +2kπ | ||||
| 6 | 6 | 6 | 6 |
| π | 2kπ | |||
x= | + | |||
| 30 | 5 |
| π | π | 2kπ | ||||
x= | − | + | ||||
| 5 | 30 | 5 |
| −π | 2kπ | |||
x= | + | |||
| 30 | 5 |
| π | π | 2kπ | ||||
x= | + | + | ||||
| 5 | 30 | 5 |
!