Działania na macierzach
adann96:
Mam z tego wyliczyć C1 oraz C2. Próbowałem równania 4C1 + C2 = 5 i z tego wyliczyć C2, a
następnie wyliczone C2 = 5 − 4C1 wykorzystać do C1 + 2C2 = 2−
√2.
Podstawiłem to wzoru moje wyniki C2 =
3+4√27 oraz C1 =
8+√27, ale nie wyszło ani
5 ani 2−
√2.
Poproszę o pomoc z wyliczeniem, bo bardzo potrzebuję mieć to zadanie zrobione
Mariusz:
4 1 1 0
1 2 0 1
4 1 1 0
4 8 0 4
4 1 1 0
0 7 −1 4
28 7 7 0
0 7 −1 4
28 0 8 −4
0 7 −1 4
7 0 2 −1
0 7 −1 4
A
−1=
2/7 −1/7
−1/7 4/7
C
2=U{3−4
√2]{7}
Musiałeś gdzieś pomylić znak