matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
punkt przecięcia prostych
olka:
wyznacz punkt przecięcia prostych p i q o równaniach:
⎧
x
1
= 1 − t
p =
⎩
x
2
= t
⎧
x
1
= −1 + t
q =
⎩
x
2
= t
3 lut 16:21
xyz:
nie ogarniam zapisu prostej, w jakiej to jest postaci? ani parametryczna, ani kanoniczna, ani ogolna hmm
3 lut 16:27