matematykaszkolna.pl
Grupy Inka: Wyka˙ z, ˙ze zbiór utworzony z symetrii kwadratu wzgle˛dem jego osi symetrii, z przekształcenia to˙zsamo´sciowego (1) oraz z obrotów kwadratu dookoła ´srodka kwadratu o ka˛t π 2 z działaniem składania odwzorowa´n tworza˛ o´smioelementowa˛ grupe˛ nieprzemienna˛.
3 lut 15:17
ite: Czy tak ciężko po ctrl V poprawić te znaki diakrytyczne?
3 lut 15:25
Saizou : rysunek Wypisz sobie te wszystkie przekształcenia i zobacz jak zachowują się wierzchołki kwadratu np. (w notacji permutacji) obrót o 90° (1 2 3 4) symetria względem prostej l1 (1 2)(3 4) itd. następnie zrób sobie tabelkę złożeń tych przekształceń i wyciągnij wnioski
3 lut 15:30
Inka: a czy tak ciezko jest sie nie czepiac innych o drobnostki, jeśli i tak nie umie się rozwiązać zadania?
3 lut 15:30
Inka: saizou dziekuje bardzo za pomoc
3 lut 15:31
Saizou : Inka trochę szacunku dla osób, które chcą Ci pomóc, robią to za darmo i nie muszą tego robić.
3 lut 15:31
Inka: saizou− pomogles− podziekowalam. Nie rozumiem pretensji do mojej osoby
3 lut 15:35
ite: To nie jest czepianie, to mój język ojczysty. Dla mnie tak samo ważny jak grupy nieprzemienne.
3 lut 15:36
Inka: rozumiem, na drugi raz w takim razie będę dbala o jego poprawność, zeby już nikogo ponownie nie urazic
3 lut 15:38
Inka: urazić
3 lut 15:39
Bez komentarza: Następnym razem to po prostu nikt nie odpowie.
3 lut 16:20
Pokojówka Gu: emotka
3 lut 16:37
Bleee: Inka − z całym szacunkiem, ale widać taka treść zadania moja pierwsza myśl jest taka: "nawet nie chciało się jej/mu poprawić kopiowanego tekstu" I coś takiego na start stawia Cie w złym świetle.
3 lut 17:15
Inka: Do wszytkich oburzonych. Nikt tutaj nikogo nie zmusza do odpowiadania. Jeśli komuś aż tak nie podoba się, że tekst jest źle skopiowany, to przecież nie zmuszam go do czytania. Może znajdzie się inna osoba, której nie będzie to przeszkadzać i pomoże, bez wywyższania się. Są tutaj osoby nowe, które nie znaja panującej tutaj atmosfery, ale nie trzeba od razu się na nie rzucać, że coś robia źle, tylko normalnie powiedzieć.
3 lut 17:30
Bleee: Inka.... chyba że zrozumiałas to co napisałem. Ja nie byłem oburzony, tylko zwracam Ci uwagę czego nie robić na przyszłość, nie tylko na forum co i w dorosłym życiu. Wyobraź sobie co pomyśli pracodawca lub profesor otrzymując od Ciebie taki tekst. To jest zwykła uwaga do Ciebie, mająca na celu wywołanie u Ciebie reakcji 'faktycznie, mogłam poświęcić parę sekund i poprawić tekst' i tyle. To nie wynika z 'nie pisanych reguł tego forum' tylko to jest część etykiety która kierujemy się w codziennym życiu.
3 lut 18:03
PW: Pszyszłem, czasłem, walłem, wyszłem.
3 lut 18:17
a@b: emotka
3 lut 20:12