matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trojkat rownoboczny opisany na okregu
agatka:
pole trojkata rownobocznego opisanego na okregu o r=2
√
3
jest równe
24 lut 14:04
R.W.16l:
r=h/3 h=6
√
3
h=a
√
3
/2 12
√
3
=a
√
3
a=12 P=a
2
√
3
/4 P=36
√
3
24 lut 14:15
agatka:
a moge jeszcze prosic o wytlumaczenie
24 lut 16:59