symbole nieoznaczone
zaz: symbole nieoznaczone
witam czy lim n→∞ z e3/n *2n jest symbolem nieoznaczonym 0*∞ czy poprostu wymnoży się i
wynik wynosi e0 = 1
2 lut 18:48
Adamm: kurwa, wybijcie sobie te głupie symbole nieoznaczone z głowy
2 lut 19:01
jc:
2 lut 19:24
Leszek: lim (3/n)*2n = 3/2 , dla n → ∞
2 lut 20:36
Jerzy:
3/n*2n = 3/2 ?
2 lut 20:44
Jerzy:
A co się stało z e ?
2 lut 20:44
Leszek: Kolego
Jerzy ja uzylem nawiasu !
2 lut 20:45
Leszek: Czyli cala granica to = e3/2
2 lut 20:46
hyhy: tak
10 lut 16:01