matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
Eden:
f(x)=2tsint−(t
2
−2)cost wyszło mi f'(x)=tsint+sint
3
−2sint Dobrze?
2 lut 13:12
Jerzy:
Raczej nie.
2 lut 13:14
Jerzy:
f’(t) = 2sint + 2tcost − [2tcost − sint(t
2
− 2)]
2 lut 13:17