matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Planimetria
Rafał:
Cześć, Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego w poniższym zadaniu odcinek SD = R − r? Bo rozkminiam to od kilku minut i nadal nie ogarnąłem a zależy mi na tym żeby to zrozumieć
https://zadania.info/d733/3569793
1 lut 16:50
Mila:
|SD|=R−r |DT|=R−r
1
1 lut 19:02