matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
Natalka:
Jak policzyć taką pochodną? y = ln
3
√
sinx
Próbowałam na różne sposoby i nie chce wyjść jak w odpowiedziach
1 lut 12:10
Jerzy:
f(x) = 1/3ln(sinx) f’(x) = 1/3*1/sinx*cosx
1 lut 12:13