matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ile to wynosi?
KAli:
Jak to Obliczyć? W Ukladzie równań: x+y+z=61 x+z=11+z y
2
=x*z
24 lut 11:45
tim:
Z dugiego równania: x = 11 11 + y + z = 61 y + z = 50 /*11 11y + 11z = 550 y
2
= 11z Podstaw i wylicz.
24 lut 11:48
KAli:
dzięki
24 lut 11:51