1 | ||
P = | *a*b*sinα | |
2 |
1 | ||
P = | *a*h | |
2 |
1 | √3 | |||
P = | *16* | |||
2 | 2 |
25 | ||
h2 = 16− | ||
4 |
√39 | ||
h = | ||
2 |
2,5 | ||
tg30 = | ||
h |
2,5 | ||
h= | ||
tg30 |
3 | ||
h= 2,5* | ||
√3 |
7,5*√3 | ||
h= | ||
3 |
5√3 | ||
h= | ||
2 |
1 | ||
25= 0* | ||
2 |
5 | ||
1)h2+ | )2=42 | |
2 |
25 | ||
h2=16− | ||
4 |
3 | 39 | |||
h2=9 | = | |||
4 | 4 |
√39 | ||
h= | ||
2 |
1 | √39 | 5√39 | ||||
PΔ= | *5* | = | ||||
2 | 2 | 4 |
h |
| √39 | ||||||||||
sinα= | = | = | ||||||||||
4 | 4 | 8 |
1 | √39 | 5√39 | ||||
PΔ= | *5*4* | = | ||||
2 | 8 | 4 |
7 | ||
cosδ= | ||
32 |
7 | 49 | 975 | 25*39 | |||||
sin2δ=1−( | )2=1− | = | = | |||||
32 | 1024 | 1024 | 1024 |
5√39 | ||
sinδ= | ||
32 |
1 | 5√39 | 5√39 | ||||
PΔ= | *4*4* | = | ||||
2 | 32 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |