matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria
bolek:
Prosta k równoległa do prostej p; 5x−y+2=0 i przechodząca przez punkt P= (1,−2) ma równanie a) 5x−y+3=0 b) −5x+y+7=0 c) x+5y+3=0
24 lut 11:21
tim:
Sprawdź, który z wariantów przechodzi przez punkt P.
24 lut 11:23