.
Michael: Oblicz wektor jednostkowy na kierunku wektora u=3i−2j+4k , ktoś wyjaśni o co chodzi?
31 sty 04:54
ABC:
wiele do wyjaśnienia tu nie ma, dzielisz wektor przez jego długość
31 sty 07:35
Michael: mogę prosić o pokazanie tego w praktyce?
31 sty 07:38
ABC:
jaki typ...
√32+(−2)2+42=
√29
od niewymierności uwalniaj sobie sam
31 sty 08:18
V:

Masz jakiś wektor U o jakiejś tam długości więc musisz go podzielić przez tą długość to
dostaniesz wektor o tym samym kierunku i zwrocie tylko jednostkowy (o długosci =1)
31 sty 09:20