1 | ||
Znajdź zbiór wartości f(x)= | w przedziale <−4,−1> nie korzystając z rysunku i nie | |
x2+1 |
1 | ||
y = | ||
x2+1 |
1 | ||
x2 = | + 1 | |
y |
1 | ||
wyrażenie ma sens gdy | + 1 ≥ 0 | |
y |
1 | 1 | |||
4) x1 = −√ | + 1 ∨ x2 = √ | + 1 | ||
y | y |
1 | ||
5) −1≤−√ | + 1 ≤−4 | |
y |
1 | 1 | |||
i wychodzi mi tu y∊< | ,∞) co jest bzdurą bo jak liczyłem f(−1) = | , f(−2) = | ||
15 | 2 |
1 | ||
17 |
1 | 1 | |||
∊ < | , 1>. | |||
x2 + 1 | 17 |
1 | ||
x2 + 1 |
1 | 1 | |||
jest równa | = | . | ||
16+1 | 17 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |