30 sty 15:34
Blee:
Ale może chociaż jakieś ogólne nakreślenie kontekstu? Co to jest
30 sty 15:37
Saab:
Szerokosc 'materialu' 900mm
Srednica tulei 820mm
Grubość nawinięcia 'materiał' na tuleje to 10mm
Przy tych danych masa wynosi 62 z tabeli.
30 sty 15:50
Blee:
r = 400 mm (stała) = 4 dm
R = średnica z tabeli (niech będzie te 410mm = 4.1 dm)
P = π(R
2 − r
2) = π( 16,81 − 16) = 0.81π dm
2
V = P * 900mm = P * 9dm = 7,29π dm
3 ≈ 22,902 dm
3
masa = 2.7*V = 61,84 kg ≈ 62 kg
30 sty 16:01
Blee:
Innymi słowy −−− policzona została po prostu objętość 'rurki'
i przemnożona przez ciężar właściwy tworzywa.
30 sty 16:02
Saab: Mój Ty Panie. Jesteś mistrzem!
Stary wiszę Ci kratę piwa!
Nawet nie wiesz jak mi pomogłeś, wszystkiego dobrego Ci życzę!
Obyś trafił w totka
30 sty 16:07
Saab: Mam jeszcze pytanie a co jeżeli będę miał szerokość i wagę a będę chciał poszukać średnicy ?
Powinienem odwrócić potęgę ?
31 sty 17:15
Saab: A nie ważne, ogarnięte już
Głupi ja. Wystarczyło z pierwiastka policzyć
31 sty 17:38