matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calka
calka:
1
∫
dx
x*
√
2x+1
30 sty 14:50
Blee:
t
2
+1
t =
√
2x−1
−>
= x
2
2
dt =
dx −> t dt = dx
2
√
2x−1
t
1
... = ∫
dt = 2∫
dt = ... dokończ
(t
2
+1)/2 * t
t
2
+ 1
30 sty 15:07