podstawiając t=e^x
jod: 12∫f(ex)dx=?
30 sty 14:19
jod: co mam robić w przypadku, gdzie pod całką nie mam "zwykłej" f(x)= ... tylko f(ex)?
podstawiałem to t, dostaję 12∫f(t)/t dt ale nie mam pojęcia co z tym dalej zrobić
30 sty 14:22
Blee:
∫ f(e
x) dx = // t = e
x ; dt = e
x dx −> U{dt}{t] = dx // =
30 sty 14:34
Blee:
ale Ty masz podaną tą funkcję f

czy nie
30 sty 14:35
Adamm:
∫12 f(ex) dx = ∫ee2 f(t)/t dx
30 sty 14:40
Adamm: na końcu dt
30 sty 14:40
jod: Blee nie mam podanej, to co napisałem na początku to całe zadanie
Adamm dzięki, zapomniałem, że granicę też trzeba zmienić, ale i tak nie wiem do końca jak
obliczyć całkę z funkcji, której nie znam?
30 sty 15:23
Adamm: nie da się bez informacji
30 sty 15:37
Blee:
skoro absolutnie nic nie wiemy o funkcji f to nie jesteśmy w stanie wyznaczyć wartości tej
całki oznaczonej
30 sty 15:38
jod: aa dobrze, dziękuję bardzo za pomoc
30 sty 15:43