(x+2)2 | ||
∫ | ||
(x−1)2 |
1 | ||
b) (po podstawieniu) ∫ | dt | |
t |
1 | ||
c) ∫ | dx = ∫ (x−1)−2 dx | |
(x−1)2 |
(x+2)2 | x+2 | |||
∫U{(x+2)}2{(x−1)2}dx=− | +2∫ | dx | ||
x−1 | x−1 |
(x+2)2 | x−1+3 | |||
∫U{(x+2)}2{(x−1)2}dx=− | +2∫ | dx | ||
x−1 | x−1 |
(x+2)2 | dx | |||
∫U{(x+2)}2{(x−1)2}dx=− | +2∫dx+6∫ | |||
x−1 | x−1 |
(x+2)2 | ||
∫U{(x+2)}2{(x−1)2}dx=− | +2x+6ln|x−1|+C | |
x−1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |