1 | √3 | |||
i na ich podstawie miałem obliczyć odcinki |BD| ( | ) ,|CD|( | ) , | ||
2 | 2 |
2− √3 | ||
|AD| ( | ),|AB| (√2−√3), które obliczyłem problem pojawił się gdy miałem | |
2 |
√ 2+√3 | ||
Według odpowiedzi sin75 to | , nie wiem co robie źle w obliczeniach ale nie mogę | |
2 |
√6−3√3 | ||
otrzymać podanego wyniku, wychodzi mi √2−√3+ | . | |
2 |
√3 | √3 | 2 − √3 | ||||
|CD| = | −> |AD| = 1 − | = | ||||
2 | 2 | 2 |
| 1 | 1 | √2+√3 | |||||||||||
sin 75o = | = | = | * | = | ||||||||||
√2−√3 | 2√2−√3 | 2√2−√3 | √2+√3 |
√2+√3 | √2 + √3 | |||
= | = | |||
2√4 − 3 | 2 |
|DB| | 1 | √2−√3 | ||||
sin75o = | = | = | = | |||
|AB| | 2√2−√3 | 2(2−√3) |
√2−√3*(2+√3) | √(2−√3)(2+√3)(2+√3) | √2+√3 | ||||
= | = | = | ||||
2 | 2 | 2 |
√2 | √3 | √2 | 1 | √6 | √2 | √6+√2 | ||||||||
* | + | * | = | + | = | |||||||||
2 | 2 | 2 | 2 | 4 | 4 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |