|
|
| ||||||||||||||||||||||
Niech A = | ∊L. Mnożąc przez macierze | , ..., | ||||||||||||||||||||||
|
| |||||||||||||||
1) | ∊L ⇔ | ∊L, | ||||||||||||||
|
| |||||||||||||||
2) | ∊L ⇒ | ∊L. | ||||||||||||||
| ||||||||
Gdyby | ∊L dla x, y≠0, to L = R. | |||||||
|
| |||||||||||||||
Zostaje przypadek gdy L = lin( | , | ) oraz gdy | ||||||||||||||
|
|
| ||||||||||||||||||||||
L = lin( | , | ) lub L = { | }. | |||||||||||||||||||||
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |