matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Ewa:
wykaż, że:
2tgα
sin2α=
tg
2
α +1
prosze o pomoc
24 lut 00:53
miki:
prawa str.
2sina
licznik :
cosa
sin
2
a +cos
2
a
1
mianownik
=
cos
2
a
cos
2
a
dokończ
24 lut 00:57
Ewa:
z mianownikiem miałam problemy.. dziekuję
24 lut 00:59
Ewa:
a mam taka prośbę jeszcze... mógłby mi ktoś dokładnie rozpisać mianownik? bo nie rozumiem
24 lut 01:08
Julek:
cos
2
x
sin
2
x
sin
2
x + cos
2
x
1
1 + tg
2
x =
+
=
=
cos
2
x
cos
2
x
cos
2
x
cos
2
x
24 lut 01:12
Ewa:
dzięki wielkie
24 lut 01:19