ln 2 | ||
logx 2 = | ||
ln x |
1 | ||
A calke ∫ | dx ? | |
lnx |
1 | 1 | 1 | ||||
log8002 = | = | = | < | |||
log2(800) | log232 + log225 | 5 + 2log25 |
1 | 1 | |||
< | = | |||
5 + 2log24 | 9 |
1 | ||
więc C(800,880) < [ | *80] = [8.(8)] = 8 | |
9 |
1 | 1 | 1 | ||||
log8802 = | = | > | = | |||
log2(880) | log216 + log255 | 4 + log264 |
1 | 1 | |||
= | = | |||
4 + 6 | 10 |
1 | ||
więc C(800,880) > [ | *80] = [8] = 8 | |
10 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |