Narysować wykres funkcji spełniającej wszystkie warunki
Mariusz: Witam potrzebuje pomocy z tym oto zadaniem. Dokładniej nie wiem jak pogodzić ze sobą minimum
lokalne właściwe z funkcją nieparzystą.
Narysować wykres funkcji spełniającej wszystkie warunki:
−nieparzysta
−w x=−6 asymptota pionowa obustronna
− w x=−2 minimum lokalne właściwe
−w x=4 punkt przegięcia
−w x=8 punkt nieciągłości 1 rodzaju
−w x =10 punkt nieciągłości 2 rodzaju.
29 sty 23:05
Bleee:
Skoro minimum masz w x= − 2 to maksimum będziesz mieć w x=2
Skoro punkt przegiecia jest w x=4 to drugi jest w x = − 4
29 sty 23:12
Blee:

nie wiem który rodzaj nieciągłości jest który, więc sobie zaznaczyłem 'jak chciałem'
29 sty 23:19