1 | |
a nie 1√2 | |
√2 |
1 | ||
∫ | dx | |
x*√1−x2 |
1 | x | |||
∫ | dx=∫ | dx | ||
x√1−x2 | x2√1−x2 |
−tdt | ||
∫ | ||
(1−t2)t |
1 | ||
=∫ | dt | |
t2−1 |
1 | (t+1)−(t−1) | |||
= | ∫ | dt | ||
2 | (t+1)(t−1) |
1 | 1 | 1 | ||||
= | (∫ | dt−∫ | dt) | |||
2 | t−1 | t+1 |
1 | t−1 | |||
= | ln| | | | ||
2 | t+1 |
1 | (1−t)2 | |||
= | ln| | |+C | ||
2 | 1−t2 |
1 | (1−√1−x2)2 | |||
= | ln| | |+C | ||
2 | 1−(1−x2) |
1−√1−x2 | ||
=ln| | |+C | |
x |
1 | |
∫(z+1)ezdz | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |