matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbiirem funkcji
Doris:
Zbiorem wartości funkcji f(x) = −2(x + 3)(x − 4) jest przedział jaki
29 sty 21:01
janek191:
− 3 + 4
p =
= 0,5
2
q = f(0,5) = − 2*3,5*( −3,5) =24,5 a = − 2 < 0 ZW = ( −
∞
, q > = ( −
∞
; 24,5>
29 sty 21:18