matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układ równań w zależności od wartości parametru p
Agata:
Przedyskutuj ilość rozwiązań układu równań w zależności od wartości parametru p: 𝑥 + 𝑦 + 𝑝𝑧 = 1 2𝑥 + 𝑦 + 𝑧 = 𝑝 𝑝𝑥 + 𝑦 − 5𝑧 = 𝑝
2
29 sty 15:50