matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciag
bartek:
liczby
√
2
+1, 1/
√
2
+1,
√
2
−3 sa kolejnymi wyrazami ciagu arytmetycznego, jego roznica jest rowna ....
pomocy
24 lut 00:03
Ewa:
z drugiego wyrazu ciągu usun niewymiernośc
1
=
√
2
−1
√
2
+1
otrzymujesz
√
2
+1,
√
2
−1,
√
2
−3 a
2
− a
1
= r
√
2
−1 − (
√
2
+1) = 2
24 lut 00:13
bartek:
dzieki
24 lut 00:15