matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż układ równań:
Anonim:
⎧
xy+3x=0
⎩
3x
2
+y
2
+6y=0
28 sty 19:55
Bleee:
Z pierwszego rownania masz: x(y+3) = 0 czyli albo x=0 albo y = − 3 Dwa przypadki, podstawiasz do drugiego rownania (równanie elipsy to jest) i wyznaczasz rozwiązania.
28 sty 20:48