Bryły
xxx: Boki trójkąta prostokątnego są trzema kolejnymi liczbami naturalnymi. Oblicz pole powierzchni
bryły powstałej o obrót tego trójkąta dokoła przeciwprostokątnej.
28 sty 14:06
Jerzy:
Której ?
28 sty 14:07
Tadeusz:
powstaje jedna ... a Ty już chcesz ją dzielić
28 sty 14:26
Jerzy:
Przeczytałem : przyprostokatnej
28 sty 14:28
Tadeusz:
28 sty 14:36
a@b:

(n−1)
2+n
2=(n+1)
2 ⇒ ....... n=4
trójkąt ma boki 3,4,5 l
1=3, l
2=4
Bryła składa się z dwóch stożków sklejonych podstawami
to:
P
c= 2πrl
1+2πrl
2=................
28 sty 14:40
a@b:
Sorry

w szarym trójkącie podstawa ( przeciwprostokątna) ma być n
+1
28 sty 14:41
V: każdy xyz wie, że tylko Δ egipski spełnia te założenia
28 sty 22:03
a@b:
28 sty 22:04
a@b:
V= da.... s ?
28 sty 22:05