Pole obszaru
o rany julek:
Jaki współczynnik kierunkowy m powinna mieć prosta postaci y=mx,która podzieli na dwie
równe części(połowę) pole obszaru ograniczonego krzywą y=4x−x2 i prostą y=x
27 sty 23:48
Wiem:
Po prostu widzisz:
y=x
y=4x−x
2
____________
x=0 ∨ x=3
_______________
y=mx
y=4x−x
2
_______________
x=0 ∨ x=4−m
______________
0.5[∫0to3(4x−x
2)dx−∫0to3(x)dx]=∫0to4−m(4x−x
2)dx−∫0to4−m(mx)dx
Równanie to po podaniu kalkulatorowi na wolframie wkrótce zostanie porachowane!
Kto chce może też sam wykonać rachunki
28 sty 00:09
zaorany:
Sam wpisał zadanie i .... sam na nie odpowiedział
28 sty 12:09
Obywatel:
Wpisał nie wpisał trudno odpowiedzieć na to pytanie jeśli się nie szpicuje w internecie
jak nasz zaorany(vel sd vel goridze)czyli płatna za nasze telewizyjno−psychiatryczna
prostytutka
A tak wogóle na podawanie i samodzielne rozwiązywanie zadań monopol ma tym forum
ma wyłącznie nasz Kitajew?A jeśli nawet tak jest to i tak jest to dużo lepsza(ale karygodna)
sytuacja niż załgane inwektywy karłowatego błazna i głuptasa− dygnitarskiej pornograficznej
prostytutki z załganej tv,która nie rozwiązuje zadań a tylko zaśmieca forum−torpedując zadania
sygnowane o rany julek
29 sty 11:45