−π | ||
−(x+π), −π≤x< | ||
2 |
−π | π | |||
f= x, | ≤ x ≤ | |||
2 | 2 |
π | ||
−(x−π), | < x < π | |
2 |
1 | ||
Wyznacz ∑n=1 | ||
(2n−1)2 |
1 | π2 | |||
∑(n=1 do∞) | = | |||
n2 | 6 |
1 | 1 | 1 | ||||
∑(n=1∞) | +∑(n=1o∞) | =∑(n=1∞) | ⇔ | |||
(2n−1)2 | (2n)2 | n2 |
1 | 1 | 1 | π2 | |||||
∑(n=1∞) | + | ∑(n=1∞) | = | |||||
(2n−1)2 | 4 | n2 | 6 |
1 | π2 | π2 | ||||
∑(n=1∞) | + | = | ||||
(2n−1)2 | 24 | 6 |
1 | π2 | |||
∑(n=1∞) | = | |||
(2n−1)2 | 8 |
2 | ||
No mam wykres, liczę to jak dla funkcji nieparzystej czyli a0, an = 0 bn = | i całka od | |
π |
nπ | ||
0 do π/2 z x i od π/2 do π i dochodzę do wyrażenia w którym mam zależność od sin( | ), i | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |