matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Baza
klaing:
Jak wykazać że zbiór f:{ [ 0 1 0 0] , [ 1 1 0 0] [1 1 1 0] [ 1 1 1 1]} tworzy bazę w R
2x2
Ułożyłem sobie układ a + b + c + d = 0 b+c+d=0 c+d=0 d=0 Czy to wystarcza?
27 sty 14:46