Funkcja wykładnicza f określona jest wzorem f(x)
rafałek: Funkcja wykładnicza f określona jest wzorem f(x) = 4x, dla każdego x ∈ R. Na wykresie funkcji
g zdefiniowanej następująco: g(x) = f(x – 1) + 2, gdzie x ∈ R, wyznacz taki punkt C, aby
trójkąt o wierzchołkach A= (log2 √2 ,0), B= ( 12log2 512, 0) i C, miał pole
powierzchni równe 20.
26 sty 23:35
Szkolniak: f(x)=4
x ⇒ g(x)=4
x−1+2 ⇒ C=(x,4
x−1+2)
| | 1 | | 9 | | 9 | |
|
| *log2512= |
| ⇒ B=( |
| ,0) |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
i x ze wzoru na pole trójkąta mając podane współrzędne trzech wierzchołków trójkąta
26 sty 23:44