matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dane są liczby
olgaa:
Dane są liczby x = 245
2
i y = (7
2
)
–2
. Wówczas: A. x · y = 5
4
B. x · y = 5 · 7 C. x · y = 5
2
D. x · y = 5
–2
.
26 sty 22:41
olgaa:
przepraszam za pomyłkę, już mam rozwiązanie
odp. C jest poprawna
26 sty 22:43