matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przestrzenie
klaing:
Dzień dobry, czy wytłumaczyłby mi ktoś jak zrobić ten przykład. Bawię się na przestrzeniach, mam znaleźć A+B oraz ich część wspólną A={ |0| |2| |1| |1| a|2|+b|2| |3| |1| B={ |x| |y| |z| y−2x=0 z+x−t=0 |t |
26 sty 21:30