matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole obszaru ograniczonego krzywym.
Piotr:
Cześć. Czy ktoś mógłby mi narysować jakie będzie pole obszaru ograniczone następującymi krzywymi:
1
x
2
+ y
2
= 1, x =
, y = x + 1
2
Czy to będzie coś takiego jak na tym prowizorycznym rysunku?
26 sty 20:39
janek191:
26 sty 20:54
Mila:
26 sty 21:01
Piotr:
Dziękuję!
26 sty 21:06