matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa
kasia:
dla jakich argumentów x nalezy do R wartosc funkcji f(x)=2*[4x+7]−7 jest równa −1? te nawiasy [] oznaczaja wartosc bezwzgledna, bardzo prosze jesli ktos umie to zrobic o pomoc
23 lut 22:33
Julek:
− 1 = 2|4x+7| − 7 3 = |4x+7| 4x + 7 = 3 ⋁ 4x + 7 = −3 4x = −4 ⋁ 4x = −10
5
x = −1 ⋁ x = −
2
23 lut 23:39