matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa
natalia:
funkcja f(x)=x
2
−4x jest rosnąca w przedziale ..... prosze o pomoc
23 lut 22:21
miki:
od xw na prawo , bo ramiona paraboli skierowane do góry
−b
x
w
=
= 2
2a
czyli f(x) rośnie w maxymalnym przedziale dla x€<2,∞)
23 lut 22:27
natalia:
dziekuje bardzo
23 lut 22:30